Gratis schatting

Om een woning correct te schatten, moeten heel wat factoren in kaart gebracht worden. Hiervoor is het belangrijk dat wij een goed beeld krijgen van de binnenkant van de woning. Vul onderstaand formulier in en één van onze makelaars neemt met jou contact op voor een gratis schatting van je vastgoed. Tot binnenkort!

Wonen in Antwerpen, ’t Stad

’t Stad, zoals de trotse Antwerpenaren hun stad noemen, telt meer dan 500.000 inwoners en is tegelijkertijd de grootste stad van Vlaanderen. Een bekende quote uit Antwerpen is: “Aentwaerpen is de stad en de rest is de parking”. Maar is dit effectief zo? Rencura onderzoekt voor jou waarom het interessant is om vastgoed te kopen in Antwerpen.

In Antwerpen worden de deelgemeenten districten genoemd. Antwerpen bestaat uit negen districten: Antwerpen, Berchem, Berendrecht-Zandvliet-Lillo, Borgerhout, Deurne, Ekeren, Hoboken, Merksem en Wilrijk.

‘t Stad heeft veel te bieden voor toeristen en haar inwoners: de Zoo van Antwerpen, de Zes van Antwerpen, het Sportpaleis, het MAS… Een bezoek aan het MAS, of voluit Museum aan de Stroom, mag niet ontbreken aan je bezoek aan Antwerpen. Het MAS is een heel groot en rood gebouw met een unieke architectuur. Bovendien kan je op het dakterras van het MAS op een hoogte van ongeveer 60 meter genieten van een prachtig en wijds uitzicht op Antwerpen.

Ook het havenhuis is een uniek gebouw. De combinatie van de oude voormalige brandweerkazerne en de nieuwe uitbreiding, een glinsterende en als het ware een zwevende diamant, vormt een mooi contrast. Wereldberoemde Zaha Hadid Architects won de competitie om het nieuw hoofdkantoor van het Havenbedrijf van Antwerpen te ontwerpen.

Antwerpen is vlot bereikbaar met de auto dankzij haar ligging op het kruispunt van E34, E17, A12, E19 en E313. Dankzij de haven van Antwerpen speelt de stad een heel belangrijke rol in de Belgische economie.

De Zomer van Antwerpen

Terwijl de Gentenaars tien dagen aan een stuk feesten tijdens de Gentse Feesten, heb je in Antwerpen ‘De Zomer van Antwerpen’ die de hele zomer lang duurt (van half juni tot eind augustus). Sfeer en verrassing zijn de uitgangspunten van Zomer van Antwerpen: wereldmuziek, circus, theater, dans… en dat allemaal op niet voor de hand liggende locaties (tenten, leegstaande gebouwen…). Dankzij het ruim aanbod is het een event voor alle leeftijden en culturen. In 2019 vond de 25ste editie plaats.

Waarom vastgoed kopen in Antwerpen?

De vraag naar vastgoed in Antwerpen is al jaren heel groot. Dit betekent dat de vastgoedprijzen al enkele jaren de hoogte in gaan, waardoor Antwerpen de sterkste stijger is na Brussel. Zeker de prijzen voor appartementen in Antwerpen blijven stijgen. Vooral in de districten Berchem, Wilrijk en in het centrum is er veel potentieel.

Antwerpen is een toplocatie voor de vastgoedinvesteerder. Investeren in vastgoed in Antwerpen is heel interessant omdat de inwoners gevarieerd zijn. Denk maar aan studentenkoten, appartementen voor jonge starters of gemeubelde flats voor expats. Antwerpen is de perfecte locatie voor zowel jonge gezinnen als senioren omdat er heel veel mogelijkheden zijn op het gebied van wonen en werken.

Andere redenen om te investeren in vastgoed in Antwerpen is dat er heel wat (internationale) bedrijven aanwezig zijn en dat er heel veel horeca is waardoor alles dichtbij en toegankelijk is.

In Antwerpen is het aanbod ook heel divers: van een authentieke herenwoning tot luxeappartementen. Er worden in Antwerpen heel veel projecten uit de grond gestampt of gerenoveerd zoals Het Eilandje en Nieuw Zuid waar het bruist van het leven dankzij het rijke aanbod aan horecazaken.

Als we Antwerpen een score zouden moeten geven als investeringsstad, rekening houdend met bovenstaande argumenten: 9/10.

Vastgoedmakelaar en rentmeester Rencura in Antwerpen?

Rencura heeft in Antwerpen één hoofdkantoor en één bijkantoor. Het Antwerps hoofdkantoor van Rencura bevindt zich in Borsbeek (Herentalsebaan 77, 2150 Borsbeek) en het bijkantoor bevindt zich op de site van ’t Groen Kwartier (Artsen zonder Grenzenstraat 36, 2018 Antwerpen).

Op zoek naar vastgoed in Antwerpen?

Blijf op de hoogte?

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste vastgoednieuwtjes.