Gratis schatting

Om een woning correct te schatten, moeten heel wat factoren in kaart gebracht worden. Hiervoor is het belangrijk dat wij een goed beeld krijgen van de binnenkant van de woning. Vul onderstaand formulier in en één van onze makelaars neemt met jou contact op voor een gratis schatting van je vastgoed. Tot binnenkort!

Wat is het verschil tussen een rentmeester en een syndicus?

Wanneer u investeert in vastgoed en een appartement koopt, dan bent u eigenaar van uw appartement, maar ook mede-eigenaar van de gemeenschappelijke delen van het gebouw. In dat geval zal u geconfronteerd worden met een syndicus en een rentmeester. Het is dus belangrijk om te weten wat het verschil is tussen een rentmeester en een syndicus.

BEHEER VAN VASTGOED: PRIVATIEF VERSUS GEMEENSCHAPPELIJK

Ze beheren allebei vastgoed, maar toch is er een groot verschil. Beiden ontfermen zich over de financiële, technische en administratieve taken van het beheer van vastgoed. Maar zo beheert een syndicus de gemeenschappelijke delen van het appartementsgebouw en is hij het aanspreekpunt van de mede-eigenaars. En wordt hij bovendien verkozen door alle mede-eigenaars, de Algemene Vergadering. De rentmeester daarentegen beheert privatieve delen, zoals een appartement en krijgt een mandaat van één eigenaar.

WETTELIJK VERPLICHT VERSUS VRIJWILLIGE KEUZE

In een gebouw met verschillende eigenaars is het wettelijk verplicht om een syndicus aan te stellen. Een rentmeester aanstellen is een persoonlijke keuze van een eigenaar.

Waarom zou een eigenaar een rentmeester aanstellen voor het beheer van zijn vastgoed? De investeerder en dus de eigenaar van het appartement (of meerdere appartementen) heeft geen tijd om de administratie (inplannen van herstellingen, innen van huurgelden…) op zich te nemen. Of hij wil zich bijvoorbeeld geen zorgen maken over de verhuur van zijn investering.

PRAKTISCHE VOORBEELDEN

De lift in uw gebouw is defect? Contacteer de syndicus.

Uw huurder heeft laten weten dat de ingebouwde vaatwasser het heeft begeven? Contacteer uw rentmeester.

OP ZOEK NAAR EEN SYNDICUS OF RENTMEESTER?

Op zoek naar een professionele syndicus met meer dan 30 ervaring voor het beheer van de gemeenschappelijk van het appartementsgebouw? Vraag vrijblijvend uw offerte aan bij syndicus Syncura.
Op zoek naar een professionele ervaren rentmeester voor het beheer van uw investeringsvastgoed? Vraag vrijblijvend uw offerte aan bij rentmeester Rencura.

Blijf op de hoogte?

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste vastgoednieuwtjes.