Gratis schatting

Om een woning correct te schatten, moeten heel wat factoren in kaart gebracht worden. Hiervoor is het belangrijk dat wij een goed beeld krijgen van de binnenkant van de woning. Vul onderstaand formulier in en één van onze makelaars neemt met jou contact op voor een gratis schatting van je vastgoed. Tot binnenkort!

Wonen in Gent is vree wijs!

Gent is trendy, hip, modern, charmant en dynamisch. Wonen in Gent is niet goedkoop en toch razend populair om er zowel te wonen als te investeren. Hoe komt dat? Wij zochten het voor jullie uit.

De Oost-Vlaamse hoofdstad Gent is zowel voor haar meer dan 260.000 inwoners als voor de nationale en internationale toeristen een gezellige stad om te vertoeven. Het is een jonge stad die leeft en bruist van de energie.

Over Gent

Gent bestaat uit dertien deelgemeenten: Mariakerke, Drongen, Wondelgem, Sint-Amandsberg, Oostakker, Desteldonk, Mendonk, Sint-Kruis-Winkel, Gentbrugge, Ledeberg, Afsnee, Sint-Denijs-Westrem en Zwijnaarde.

Gentenaars zijn trots op hun stad. Vraag hen naar de mooiste plekjes en ze zijn niet meer te stoppen. Het historisch centrum staat vol met mooie oude gebouwen. De skyline van Gent wordt bijvoorbeeld gekenmerkt door de beroemde Gentse torenrij met het belfort, de Sint-Niklaaskerk en de Sint-Baafskathedraal. Op de verschillende pleinen en markten vind je talloze gezellige restaurantjes en cafés. Denk maar aan de Kouter, de Korenmarkt en het Sint-Pietersplein. Ook het Begijnhof en het Patershol zijn enorm charmant om door te wandelen. Een bezoek aan het Gravensteen mag zeker niet ontbreken op je lijstje. Het Gravensteen is een middeleeuwse burcht in het hartje van de stad. Een bezoek aan het Gavensteen geeft je een mooi beeld van de cultuur in de 12de eeuw. Bovendien heb je een machtig uitzicht over Gent.

Er worden talrijke evenementen georganiseerd in Gent. Zoals beurzen in Flanders Expo, concerten in de Vooruit of Handelsbeurs, foodtruck festivals… Maar het bekendste evenement is zonder twijfel de Gentse Feesten. Een volksfeest in de hele binnenstad van Gent dat jaarlijks plaatsvindt tijdens de tweede helft van juli en maar liefst tien dagen duurt.

Gent is heel makkelijk bereikbaar. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Zo ligt Gent op slecht drie kwartier rijden van Brugge en Brussel en op een klein uurtje van Antwerpen. Met de trein kun je in Gent op- en afstappen in de volgende stations: Gent-Sint-Pieters, Gent-Dampoort, Drongen, Gentbrugge en Wondelgem. Het centrum en de gordel van Gent is ook vlot bereikbaar met het openbaar vervoer dankzij de bus- en tramlijnen.

Waarom vastgoed kopen in Gent?

Gent is een aantrekkelijke stad voor zowel jong als oud. Het is een enorm evoluerende stad qua inwoners wat interessant is voor de vastgoedmarkt. Ook de vorm van vastgoed evolueert mee. Denk maar aan de site Dok Noord ten noorden van Dampoort. Daar is een nieuw werk-, woon- en winkelcentrum verrijst op een voormalig industriële site.

Gent is met maar liefst 70.000 studenten de grootste studentenstad van Vlaanderen. Ongeveer de helft daarvan heeft een studentenkamer. Omdat het aantal studenten sneller groeit dan het aanbod studentenkamers, spelen projectontwikkelaars hierop in. Meer en meer projecten met kamers speciaal voor studenten schieten uit de grond waardoor investeren in studentenkamers aan populariteit wint. Veel ouders zien studentenvastgoed als een interessante investering, maar de uitbating van een studentenkamer neemt vaak heel wat tijd in beslag (zoektocht naar studenten, contract afsluiten, herstellingen…). Daarom kan je kiezen om studentenkamer te laten uitbaten door een professionele uitbater of rentmeester. Zo geniet je van je investering zonder zorgen.

Ook voor starters en jonge gezinnen is Gent een aantrekkelijke stad. Ze blijven na hun studies in Gent “plakken” onder andere omdat Gent een stad is met een sterke economie, met veel start-ups en veel werkgelegenheid. We merken dan ook op dat we ze in twee groepen kunnen onderverdelen. De ene groep wenst in het centrum te wonen, maar omdat de woningen daar redelijk duur zijn om te kopen, beslissen ze om tijdelijk te huren. De tweede groep wil in Gent wonen, maar ontloopt de drukte liever en koopt dan een huis of appartement in de deelgemeenten van Gent, die beduidend goedkoper zijn.

Wat ons ook opvalt is dat veel veertig- en vijftigers na het afbetalen van hun eigen woning wensen te investeren in een appartement in de Gentse stad om te verhuren en er op latere leeftijd zelf te gaan wonen.

Als we Gent een score zouden moeten geven als investeringsstad, rekening houdend met bovenstaande argumenten: 9/10.

Vastgoedmakelaar en rentmeester Rencura in Gent

Eén van de hoofdkantoren van Rencura is gesitueerd in Gent, namelijk langs de Kortrijksesteenweg in Sint-Denijs-Westrem. De vastgoedexperts van Rencura helpen je graag verder met al je vragen over de Gentse vastgoedmarkt en adviseren je graag over investeren in vastgoed in Gent.

Vastgoed in Gent?

Bekijk de video van Stad Gent: 'Gent is...'

Blijf op de hoogte?

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste vastgoednieuwtjes.